Tízmilliószoros nap

Ne feledd, hogy nem mindegy, mi jár ma a fejedben, milyen gondolatokat engedsz növekedni, hiszen ma van az egyik az év négy tízmilliószoros napjából. A tízmilliószoros teremtő napok  ugyanis Tibetben vallási ünnepek, melyekkel az emberek Buddha életének főbb állomásairól emlékeznek meg, idejüket pedig mindig a holdújévhez viszonyítva számolják ki. Ilyenkor minden teremtés tízmilliószoros erővel hat. A tízmilliószoros napokon a gondolataink tudatos irányításával, fókuszálásával, teremtő álmodozással akár egészen új irányt is adhatunk az életünknek. E napokon  kerülni kell a negatív gondolatokat és érzelmeket, hiszen ilyenkor ezek hatása is megsokszorozódik. Nem szabad azonban kétségbe esni, ha mégsem megy ez könnyen: nyilvánítsuk ki, fogalmazzuk meg a kételyeinket, rossz érzéseinket, fájó gondolatainkat - ezzel elengedjük őket, és nem mérgezik tovább a lelkünket.


Az ezoterikusok szerint ezek a napok jók arra is, hogy
- szeretet- és bőségmeditációt végezz, azaz szakíts időt arra, hogy elképzeld, milyen világban élnél szívesen, mi tenne téged és szeretteidet boldoggá. Pörgesd le lelki szemeid előtt a vágyott élet filmjét, ha van hozzá kedved és időd, rajzold vagy írd is le a számodra harmóniát adó állapotot! 
- ne mondj nemet! Gondolataid megfogalmazásában kerüld a tagadó formát. Az univerzum nem ismeri a nemet, márpedig ezen a napon különösen aktívan kommunikálhatsz vele. Ügyelj arra, mit mondasz neki.
- kikapcsolódj a természetben! Kirándulj, sétálj nagyokat zöld környezetben, gyönyörködj az élővilág csodáiban - találj vissza a természettel való ősi harmónia állapotába!
- hálát adj! Gondold végig, mi minden jó van jelen az életedben, mennyi klassz dolog történt veled, és milyen remek emberek vesznek körül. Köszönd meg a sorsnak az adományait!
- szeress! Vedd körül magadat azokkal, akiknek a társasága feltölt, és erősítik az önbizalmadat. Legyél velük kedves, tégy nekik szívességet! Kerüld el messzire az energiavámpír panaszládákat, ne fertőzzenek meg téged is a negatív hozzáállásukkal. Legyél barátságos, érdeklődő és nyitott, ismerkedj bátran - a szíved tévedhetetlenül megsúgja, ha valakivel dolgotok van egymással az életben.
Végül a tízmilliószoros teremtő napokon könnyebb felhagyni a káros szenvedélyekkel, rossz szokásokkal, letenni a múlt terheit és új utakon indulni el. A Buddha-napok kedveznek a hosszú távú elköteleződésnek, az új ismeretségeknek, a fogantatásnak, a testi és lelki gyógyulásnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések