Pénteki ez+az

Kis színesek innen-onnan:

A Rett-szindróma egy olyan összetett központi idegrendszeri működési zavar, amely csak lányokat érint. A tünetegyüttes maga nem fertőző betegség, nem lehet sem elkapni, sem pedig kinőni. Egyike azoknak a számos veleszületett betegségeknek, amelyeknek sem az okai, sem kezelése nem ismert. A központi idegrendszer fejlődési zavara következtében a gyermekek halmozottan sérültek, állandó felügyeletet, figyelmet és segítséget igényelnek. Most hírességek álltak egy olyan kezdeményezés mellé, amely a betegségben szenvedő gyerekeknek próbál segíteni.

http://www.rettszindroma.hu/foto/kozelebb-fotokiallitas-es-aukcio-elokeszuletek

Egyre nagyobb divat, hogy a párok nemcsak esküvőre készíttetnek fotókat, hanem már az eljegyzésüket is így teszik maradandó emlékké. Nekem ezek a fotók talán még jobban tetszenek, hiszen sokkal nagyobb a mozgástér a ruhákat, a helyszínt, a kompozíciót illetően. Íme egy kis inspiráció:


A néhány évvel ezelőtti amerikai utam egyik legnagyobb élménye az volt, amikor New Yorkban felmehettem az Empire State Building tetejére. Olyan érzés volt, mintha a világ tetején álltam volna. Lenyűgözött az is, hogy egy ilyen hatalmas turistalátványosság is milyen olajozottan, jól szervezetten tud működni. Érdekes azonban elgondolkodni azon, hogy - bár ma sem lenne kis teljesítmény - annak idején hogyan is épült egy ilyen monstrum.


A "nélkülözhetetlen" eszközök eheti befutója a piknik-borospohár. Csak az nem világos számomra, hogy miért nem jó megoldás az, ha viszünk egy üveg bort és hozzá poharakat...


Elgondolkodtató írás Müller Pétertől a férfi-nő kapcsolatokról, a kapcsolaton belüli szabadságról, a férfi és női szerepről...


És ha  elfáradtunk a gondolkodásban, jöhet egy kis lazítás pl. egy ilyen függőágy-kádban. De hogy lehet ebből kijönni?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések