Heti ez+az

Május utolsó hetének érdekességei

Érdekes néha szembesülni azzal, hogyan látnak minket mások. Igaz ez nemcsak magunkra, hanem a környezetünkre is. Ezért íme egy úti beszámoló Budapestről:


Egyszer kaptam egy elektromos tojásfőzőt ajándékba. Erre több is ismerősöm is kinevetett, mégis miért van erre szükség? Aztán azóta bebizonyosodott, hogy mennyire hasznos tud lenni pl.: amikor nem volt lakásfelújítás alatt tűzhelyem, vagy akkor, ha tökéletes állagú tojást akarok főzni félúton a lágytojás és a kemény között. Szóval ne mondjuk helyből, hogy az eperszeletelő tökéletesen felesleges konyhai kütyü, bár elég nehéz elképzelnem azt a helyzetet, amikor ennek rendkívüli szükségét érzi valaki...


Aki jár a Wamp-ra, biztosan találkozott már a Fércművek ékszereivel. Nekem egy hópelyhes-bolyhos láncom van, amivel nagy sikert szoktam aratni. most itt van a nyár katalógus, ami telis-teli van olyan darabokkal, amiket örömmel elfogadnék. Különösen a tengeresek imádnivalók!


Elég sokat utazom naponta, amíg beérek a munkahelyemre, ill. hazafelé. Rengeteg időt elvesz az életemből, amit igyekszem úgy hasznossá tenni, hogy olvasok. Ezzel nyilván nem vagyok egyedül, a fülhallgatósok mellett a második legnépesebb csoport az olvasóké. Ez a világon mindenütt így megy, New Yorkban is, ahogy az alábbi blog képei mutatják. A képeket elnézve egy régi pécsi André Kertész-kiállítás jut eszembe: Az olvasás meghitt élvezete...


A Nagy Gatsby című film bőven ad témát nemcsak a filmeket, hanem a divatot szerető embereknek is. Hátha még a két csoport metszetébe tartozókról van szó! Ők azok, akik képesek aprólékosan kielemezni, mi az autentikus, mi nem, vagy azt, hogy a ruhák akár szimbólumként is funkcionálhatnak.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések