Remény

Kicsit elegem van ebből a negatív közhangulatból. Mindenki féljen, mert rossz a forint árfolyama, magas a benzin ára, a kormány ráteszi a kezét a bankbetétekre stb. Ilyen, és ehhez hasonló negatív érzések, prognózisok keringenek a levegőben. Összességében a csapból is az folyik, hogy 2012 egy rossz év lesz.
Nem azt mondom, hogy totál rózsaszínben kell látni a világot, és ésszerűtlenül éljünk, de nem hiszek abban, hogy a negatív mentalitás segít.
Én az egyik kívánsággal értek egyet, amit nemrég olvastam: "A jövő évre szorongásmentes, bizalommal teli életet kívánok magamnak. Ha ezek megvannak, minden egyéb is remekül működik."
Ahhoz, hogy ez sikerüljön, egy támogató ötlet Eva-Maria Zurhorsttól: "Mostanában egyre gyorsabban felismerem, hogy az ilyen helyzetekben egyszerűen rossz síkon állok: ismét teret engedtem a régi emócióknak, az elfojtott múltnak, a felgyülemlett hiányérzetnek. ... Másféle kérdések jelennek meg: Hogyan juthatsz vissza? Hogyan találhatod meg ismét a kapcsolatot önmagaddal? Itt nagyon sokat segíthet a kincsesláda hasonlata: Tudom, hogy a kertemben valahol el van ásva a kincs. Most ugyan nem találom, de tudom, hogy ott van."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések