Csokis-cseresznyés muffin

Bizonyára sok embernek árválkodik a kamrapolcán egy-két üveg cseresznyebefőtt. És bizonyára azok is sokan vannak, akik a téli napokon szívesen majszolnak valami kakaós-csokis édességet. Azok, akik e két halmaz metszetében vannak, biztosan szeretni fogják ezt a muffint, ami pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető:

Szitálj össze 1 és 1/2 bögre lisztet 1/2 bögre kakaó porral (én felét cukros - felét keserű kakaóból adagoltam), valamint 3 teáskanál sütőport, majd keverj hozzá 1/2 bögre cukrot. Közben olvassz meg 100 g vajat és keverd össze 2 lágyan felvert tojás és 3/4 bögre tej keverékével. Ezt a folyékony részt öntsd a lisztes keverék közepébe és keverd jól össze, hogy teljesen egynemű legyen (nincs kiábrándítóbb, mint a kész sütiben liszt darabokkal találkozni).Gyengéden keverj bele 3/4 bögre kimagozott cseresznye befőttet. Töltsd a muffin formák 3/4-éig, majd 190-180 fokon süsd kb. 20 percig.   

Szerintem egy csésze tejjel a legfinomabb...


Plussz tipp: szuper muffin-papírt lehet kapni az IKEA-ban: Julkul sütőforma




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések