Programajánló - Vivian Meier

November 25-ig látható a Mai Manó Ház-ban egy válogatás Vivian Meier fotóiból.  Vivian a fotótörténet titokzatos alakja, aki Franciaországban született, majd az Egyesült Államokban élt dajkaként.  A gyerekvigyázás mellett több mint 100 000 fotót készített az utca emberéről, melyeket soha senkinek nem mutatott meg, képei teljesen ismeretlenek voltak. Munkáit egy véletlen folytán fedezte fel egy amerikai ingatlanközvetítő, John Maloof 2007-ben egy ház árverésekor. A képeket elkezdte beszkennelni és rájött, hogy a XX. század egyik legjelentősebb gyűjteményét sikerült megszereznie.

Maier így látta az életet: „Helyet kell adnunk a többi embernek is. Olyan, mintha egy óriáskerékre szállnánk fel; végigüljük a menetet, és aztán át kell adnunk valaki másnak is a lehetőséget. És így tovább. Mindig jön valaki, aki átveszi a helyünket. Nincs semmi új a nap alatt.”

Nekem azt mutatta, hogy milyen érdekes dolgokat vehetünk észre, ha kicsit csendben a héttérbe húzódunk, és persze azt is, hogy New York már 60 évvel ezelőtt is csodás lehetett...

Önarcképek



 

 

 

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések