Maradj éhes!


Nem sokat tudtam Steve Jobsról. Most sem tudok túl sokat. Csak elolvastam a stanfordi beszédét, és azt gondoltam, milyen kár, hogy nem tudok sokat Steve Jobsról.


"Előre tekintve nem tudjuk összekötni a pontokat, csak visszafelé tekintve sikerülhet. Szóval bíznunk kell benne, hogy a pontok valahogy összekapcsolódnak a jövőben. Valamiben bízni kell - ösztönökben, sorsban, életben, karmában, akármiben. Mert a hit, hogy a pontok kapcsolódnak valahol az út során, megadja a magabiztosságot, hogy köved a szíved. Akkor is, ha ez letérít a világ által ismert útról."


"Kiderült, hogy a kirúgásom az Appletől a legjobb dolog volt, ami történhetett velem. Szörnyű orvosság volt, de gondolom, a páciens rászorult. Az élet néha fejbe vág egy téglával."


"Az emlékeztető, hogy hamarosan meghalok, a legfontosabb eszköz, amit valaha találtam, hogy segítsen az élet döntéseiben. Mert szinte minden - minden külső elvárás, minden büszkeség, és minden hibától való félelem egyszerűen elmúlik a halál árnyékában, és csak azok maradnak meg, amik igazán fontosak. Emlékezni arra, hogy meg fogsz halni, a legjobb mód, amit ismerek, hogy elkerüld a hibát, hogy azt hidd, van veszteni valód. Már leve meztelen vagy. Nincs rá okod, hogy ne kövesd a szíved."


"Az időtök véges, úgyhogy ne vesztegessétek azzal, hogy más életét élitek. Ne váljatok a dogmák rabjaivá - ami nem más, mint mások véleménye szerint élni. Ne hagyjátok, hogy mások véleményének zaja elnyomja a belső hangotokat. És a legfontosabb, hogy legyen bátorságotok követni a szíveteket és a megérzéseiteket."


"MARADJ ÉHES! MARADJ BOLOND!"



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések