A kedvencem

Szerintem ez a legegyszerűbb és legfinomabb süti egyben. Nálam mindig bevált, főleg ha vendégeket várok. (Magamnak inkább nem sütöm, mert képes lennék egyedül megenni az egészet.) Az alap változat is finom, de néha megbolondítom egy kicsit: karácsonykor reszelt narancshéjjal és fahéjjal a tetején, tavaszi melegben egy kicsit reszelt citromhéjjal és citromlével.

A recept:


Hozzávalók:8 tojás
20 dkg kristálycukor
5 zacskó vaníliás cukor
15 dkg vaj
9 evőkanál liszt
1 liter tej
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a 20 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáadjuk a tejet. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk. Ne ijedj meg, olyan mint egy híg madártej! Vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések