Süssünk valami finomat!
A borongós, hideg időben nagyszerű dolog a sütés, amikor a meleg lakásból nézzük a kinti hóesést, és közben finoman belengi a teret a sütiillat... Bár amúgy is szoktam sütögetni, adventkor különösen szeretek ügyködni a konyhában. A citromos brownie-t azoknak is ajánlom, akik nem szeretnek sokat bajlódni, hiszen nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom!
Most a http://www.nlcafe.hu/ receptjét teszem közzé. Annyit megjegyeznék, hogy a megadott mennyiség nem volt túl sok, egy hagyományos tepsiben elveszett volna, így én inkább egy sütőpapírral bélelt őzgerincsütőben sütöttem. Így a forma nem annyira autentikus, de nem teljesen lapos.
Hozzávalók:
• ¾ csésze finomliszt
• ¾ csésze cukor
• ¼ teáskanál só
• ¼ csésze puha vaj
• 2 tojás
• 3 teáskanál citromhéj
• 2 evőkanál citromlé
A mázhoz:
• ½ csésze porcukor
• 1 evőkanál citromlé
• 2 teáskanál citromhéj
• ¾ csésze finomliszt
• ¾ csésze cukor
• ¼ teáskanál só
• ¼ csésze puha vaj
• 2 tojás
• 3 teáskanál citromhéj
• 2 evőkanál citromlé
A mázhoz:
• ½ csésze porcukor
• 1 evőkanál citromlé
• 2 teáskanál citromhéj
A vajat a cukorral, a citromlével és a tojással keverjük habosra, majd a sóval és a citromhéjjal elkevert lisztet hozzáadjuk. Ez egészet átforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével és a citromhéjjal 3-4 perc alatt géppel habosra keverjük, majd a kihűlt tésztára öntjük.
Szerintem a citromos íztől van egy kis nyári hangulata, ami nem megvetendő a mínuszok közepette.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése