Édes-savanyú cukkini

Ünnepélyesen megkezdtem a téli spájzolást! Ez így nem teljesen igaz, hiszen már a nyár elején is főztem lekvárt, de az tény, hogy a savanyúságeltevés ideje nálam most érkezett el.
Már kipróbált kedvencem receptjét megadom, remélem, kipróbáljátok!

Hozzávalók:
- 2,5 kg cukkini
- 3 nagy hagyma
- 2-2 piros és narancssárga paprika
- 1/ 2 l fehérborecet
- 5 dkg só
- 50 dkg cukor
- 3 tk mustármag
- 3 tk kurkuma

Elkészítés:
A zöldségeket mosás után vágd össze falatnyi darabokra egy nagy lábasban. 
Az öntethez keverj el 1/2 l vizet az ecettel, sóval, cukorral és a fűszerekkel, majd öntsd a zöldségekre és jól keverd el. Egy éjszakára (az sem baj, ha egy-két napra) hagyd állni hűvös helyen.
Ha újra van időd foglalkozni vele, forrald fel, majd főzd alacsony lángon 5 percig. Közben elő tudod készíteni az üvegeket, amiket még forrón tölts meg az elkészült cukkinivel és dunsztban hagyj kihűlni.
Ezzel az adaggal kb. 6-8 db fél literes üveget tudsz megtölteni.

Jó étvágyat!  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések