Desszertszalon

Aki Vácon jár, annak érdemes megkóstolni Mihályi úr egyík műremekét, amely nemcsak gyönyörű, hanem fantasztikusan finom is. Mindegyik darabban érződik a Desszert Szalon filozófiája:

  • Desszertjeinkhez kizárólag friss, jó minőségű alapanyagokat használunk.  Krémporokkal, szintetikus félkész termékekkel, mesterséges adalékanyagokkal nem dolgozunk.
  • Törekszünk rá, hogy újjáélesszük és újraértelmezzük a magyar cukrászat gazdag hagyományait és ízeit, ezeket innovatív módon, új formákba álmodjuk. Az újítás és a hagyományok őrzése mellett a régi desszertek „leporolása” is jelentős teret kap
  • Nem léteznek kőbe vésett szabályok, az ízek, fűszerek, formák izgalmas és újszerű ötvözése inspirálja munkánkat
  • A külső és a tálalás ugyanolyan fontos, mint az ízek összhangja. Stílusunkat leginkább a letisztult, minimalista formák, egyszerű alkotóelemek jellemzik.  
  • Arra törekszünk, hogy desszertjeink elfogyasztása ne kizárólag kulináris, hanem esztétikai, intellektuális, emocionális élmény is legyen. Az összes érzékszervnek szólnak.
  • Feladatunknak és küldetésünknek tekintjük, hogy a magyar cukrászat megújuljon, ennek érdekében példaértékű munkát szeretnénk végezni
  • Az arra nyitott vendégeknek szeretnénk új ízeket, szokatlan összeállításokat bemutatni, egyben feladatunknak tekintjük, hogy segítsünk felfedezni a jót és a minőséget
Nem olcsó, de érdemes néha a mennyiség helyett a minőséget előnyben részesíteni.



http://desszertszalon.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések