New York és tearuha

A cím látszólag összefüggéstelen, de ez nem tart sokáig. A kapcsot a fejemben egy film jelenti, amit nemrég láttam: a Szerelemre hangszerelve. Ez egy hangulatos éneklős-zenés film két kicsit elveszett emberről, aki tétován, de megteszi a szükséges lépéseket saját maga újra megtalálása és a nagybetűs álmok valóra váltása érdekében. Az angol cím szerintem sokkal értelmesebb és találóbb: Begin again, azaz újrakezdés.

A film hangulatát a fantasztikus város mellett meghatározza a főszereplőt alakító Keira Knightley stílusa. Na innen jönnek a tearuhák!

A tearuha pontos definícióját nem sikerült megtalálnom, de általában egyfajta nőies, könnyed és kényelmesen viselhető ruhát értünk alatta, ami inkább délutáni, mintsem esti viselet volt. Ma már nyilván nem a "tea" előtag és a délutáni jelző a legfontosabb, de talán mégis emlékezetünkbe idézi, milyen is az a világ, ahol ennek jelentősége van. Nem kell persze múltidőbe tennünk, hiszen a nőiesség sosem megy ki a divatból! Variálható, hiszen lehet vintage, szupernőies vagy kicsit bohókás, elvarázsolt.

 





 

 

És ha a hatást fokozni szeretnénk, ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem!










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések