Őszi finomság

Most nem egy megvalósított ötletről lesz szó, hanem egy tervbe vett finomságról, amihez az ihletet a http://kiflieslevendula.blogspot.hu/ oldalról kaptam. Ősz van, finomabbnál finomabb almákkal lehet úton-útfélen találkozni, és szerintem az egyik legfantasztikusabb illat a sült almáé! 



"5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az almákra tegyük 5, darabokra tört fahéjrudat, és tegyék 190 fokos sütőbe kb. 20-30 percre - a lényeg, hogy szépen megbarnuljanak. (Az eredeti recept szerint még 5 csillagánizst is lehet dobni az almákra, de mi ennek az ízét nem annyira szeretjük, így elhagytuk.)

Ha tehát barnára sült, az egészet kanalazzuk át egy nagy üvegbe, és öntsünk rá egy liter vodkát. Innentől nincs vele túl sok dolgunk - néha rázzuk meg, de amúgy 2-3 hétig ne foglalkozzunk vele.
Ha ez az idő letelt, szűrjük le, és öntsünk hozzá 4-5 dl üveges tejszínt (kávétejszín, pl. Maresi), keverjük össze, és töltsük üvegekbe."



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések