Szeptemberi lista

Az egyik kedvenc blogom a http://www.thesimplyluxuriouslife.com/. Szeretem az írásait, amik az élet minden területére használhatók a pénzügyektől az önbizalmon át a divatig. Minden, amire egy nőnek szüksége lehet.
A legutóbbi cikk teljesen fellelkesített, ugyanis egy szeptemberi teendő-listát tartalmaz, tippeket az átmenet, az évszakváltás átvészelésére.
Vegyétek át vagy alakítsátok kedvetek szerint, ahogy én is tettem!

1. Ahogy az az új kezdetekkor lenni szokott, a rendszeres sport foglalja el az első helyet. Magamon is érzem, hogy egyfajta fizikai megújulásra is vágyom. De ne felejtsétek, sokkal fontosabb a rendszeresség, mint a nagy, de nem betartható elhatározások!





2. Itt az ideje a nyári-őszi ruhatárcserének. Ha mostanság elkezded, a mosással és a vasalással is végzel, mire beköszöntenek a hűvösebb napok. Ha nem érzed elegendőnek a meglévő készletet, a boltok már tele vannak őszi színekkel, új darabokkal.







3. Az egyik kedvencem: egy kényeztető "csomag" összeállítása pl.: zene, bor, habfürdő, ami majd segíteni fog a borús-bosszús-fáradt napok túlélésében. 
4. Itt az ideje utánanézni, milyen színek jönnek divatba a sminkpalettán, ami okot adhat némi frissítésre, új dolgok vásárlására is. A változtatás talán még látványosabb lehet egy új színű körömlakkal.

5. A forró nyári napok, a tengervíz igénybe veszi a frizurát, ezért a szeptember beköszöntével itt az ideje a frissítő vágásnak, festésnek. Vérbeli újrakezdők akár új fazonokkal is kísérletezhetnek!






6. Bár a tavasz a nagytakarítás igazi szezonja, mégis ajánlom a rendrakást, a takarítást, az őszies lakásdekorálást, mert hiszek abban, hogy nem mindegy, milyen környeztbe érkezünk haza, milyen energia segíti a feltöltődést.
  






7. Megfontolandó áttekinteni a pénzügyeket, átgondolni a megtakarításokat, hosszú távú terveket.


  
8. A hidegebb hónapok kedveznek a "betakarításnak", azaz a nassolásnak, eszegetésnek. Ez egy természetes vágy, azonban kordában tartható, ha megtervezzük mit eszünk, és feltankolunk szezonális zöldséggel, gyümölccsel és egyészséges nasival pl.: mandula, gyümölcs, mazsola.




9. Gondoskodj megfelelő reggeli italról (kakaó, kávé, tea - ki mit szeret), hogy jól induljon a napod. Ha ingázol, ezt a kis élvezetet elnyújthatod egy jópofa kulaccsal. Nem fogod megbánni, ha hűvös reggeleken a megállóban fagyoskodva valami finom meleg italt kortyolgatsz!






10. A lassulás, begubózás egyik jó partnere a könyv. A könnyed nyári olvasmányok után jöhetnek az elmélyülősebb, elgondolkodtatóbb, álmodozásra késztető könyvek, vagy olyanok, amik az őszi tervek megvalósításában nyújthatnak segítséget. Lehet feltankolni a könyvesboltok vagy az újra nyitva tartó könyvtárak kínálatából! És persze ne feledkezzünk meg a filmekről, a mozikban ősszel mindig gazdagabb a kínálat!






11. Most, hogy az iskolakezdés miatt tele vannak a papírboltok gyönyörűségekkel, csuda dolgokat lehet venni az íróasztalra. Aki nem nagyban gondolkodik, annak is ajánlom, hogy hordjon magával egy kis noteszt, amibe az ötleteit felírhatja. Persze aki nem papírmániás, mint én, annak jó szolgálatot tehet a telefonja is. 





12. Felkészíthetjük a bőrünket és a lelkünket az őszi időszakra egy finom arcmasszázzsal, vagy masszázs-wellness-kényeztetéssel. Ha szűkebb a keret, akkor ez otthon is remekül meg lehet valósítani - főleg, ha partner is van hozzá, aki jól masszíroz. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések