Cézár
A hétvégén megtudtam, milyen az igazi Cézársaláta. Ez önmagában nem hangzik túl nagy számnak, hiszen lépten-nyomon találkozni lehet vele.
Az igazi szakértők azonban határozottan állítják, hogy amit úgy általában értünk Cézársaláta alatt, az köszönő viszonyban sincs az igazival. Mellékelem a leírást és a fotókat az igaziról.
Én magam nem vagyok ilyen szigorú, mind az igazit, mind a módosított változatokat szeretem, ha finom friss összetevőkből készülnek.


Julia Child szakácskönyvében például szintén találkozhatunk erről egy leírással, a mai napig az egyetlen feljegyzésről, amely szerint neki is maga, Cardini készítette a salátát az asztalánál, mint ahogy minden vendégnek.


akik nem képesek egy salátát sem hús nélkül élvezni. (Kis kitérő a dresszingre: az eredetiben NINCS ajóka(szardella) filé, ezt Cardini nem használta, de manapság már elfogadott és a Hotel Caesar-ban is használják.)
Emellett meghökkentő módon kézzel fogyasztották, mivel a római saláta leveleit nem vágják fel, olyanok, mint kis csónakok és egyszerűen kézbevehetőek."
Megjegyzések
Megjegyzés küldése