Heti filmélmény





























A héten különös filmet láttunk: Szerelmes lettem (I am love). Mautner Zsófia (Chili & Vanília) ajánlotta, és eredetileg kóstolóval egybekötve akartuk megnézni.

A kóstolásról lemaradtunk, de a film nagyon jó volt. A jót most a szíven ütő, megdöbbentő értelemben használom. Ilyenkor jellemző rám, hogy alig bírok kimászni a történetből, óráknak kell minimum eltelni, amíg el tudok szakadni az érzésektől, amiket a film kiváltott.

Számomra a film a sokkolás ellenére pozitív üzenetet hordozott, azt hogy egy embert nem lehet örökké elnyomni, a valós lénye, a személyisége, az igazi önmaga előbb-utóbb előtör. Csak az az egészben a tragikus, hogy erre azok is rámehetnek, akik ártatlanul csöppentek az életébe.

Különösen érdekes volt Tilda Swintont látni, eddig nem nagyon ismertem a filmjeit (pedig már az Orlandoban is szerepelt). Mindig megdöbbent, hogy vannak-e véletlenek - a héten olvastam róla egy cikket az Elle-ben, és egyrészt a külseje, másrészt a személyisége nagyon érdekesnek tűnt. Ebben a filmben is, de az eddigi fotóit nézve olyan, mint egy kaméleon, hihetetlenül jó színész lehet.

















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések